A Szeged-Csanád GA II. és a Hódmezővásárhelyi FC is hazai pályán játszik

2024.05.03. 09:12

Pontokra számítanak

Hazai pályán szerepelnek a labdarúgó NB III. Délkeleti csoportjában érdekelt Csongrád-Csanád vármegyei csapatok: a Szeged-Csanád GA II. vasárnap 11 órától az ESMTK-t, míg a Hódmezővásárhelyi FC vasárnap 17 órától a Honvéd II.-t látja vendégül.

Mádi József

A hódmezővásárhelyiek (kék-sárgában) hazai pályán szerepelnek.

Fotó: Gémes Sándor

Nincs könnyű helyzetben a Szeged-Csanád GA II. Az igaz, hogy a tavasza egészen jól sikerült a csapatnak, hiszen az őszi tizenhét mérkőzésen megszerzett nyolc ponthoz idén hozzátett még tizennégyet – és ehhez csak kilenc összecsapás kellett –, ám a bent maradás még mindig kérdéses.

És ehhez a célhoz olyan négy ellenféllel szemben kellene minél jobban szerepelni, amelyek a tabella első felében helyezkednek el. vasárnap 11 órától például a tabella másodikja, az ESMTK érkezik a Szent Gellért Fórumba. A fővárosiak keretében két igen eredményes játékos található: Wirth Dániel 19 találattal vezeti is a gólszerzőlistát, míg Molnár János 14 góllal negyedik a rangsorban. AZ ESMTK 66 szerzett találatnál jár, ők ketten 33-nál, így ha sikerülne Wirthet semlegesíteni – Molnár már Gyirmóton játszik –, a pontszerzés is összejöhet. És erre bizony nagy szüksége van Bilics Igor együttesének, hiszen még a Békéscsaba, a Szolnok és a Körösladány ellen lé pályára a szegedi csapat.

A Hódmezővásárhelyi FC remek tavaszt produkál, ennek köszönhetően ott van a tabella harmadik helyén. A második ESMTK előnye hat pont, akár még ez is ledolgozható, ám fontosabb, hogy a negyedik Körösladánnyal szembeni négy pontos távolság ne csökkenjen. A vásárhelyiek következő ellenfele vasárnap 17 órától a Honvéd II. lesz, és itt a HFC-nek fontos lenne megszerezni a három pontot. A forma kiváló, hiszen 11 mérkőzés óta veretlen Antal Krisztián alakulata, és a legutóbbi hét találkozóját megnyerte, utoljára Martfűn sikerült 4–1-re győznie. A feladat és a széria folytatása sem tűnik lehetetlennek, de az biztos, hogy a fiatal fővárosi csapat nem adja majd könnyen magát Hódmezővásárhelyen sem. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában